Tiltakozunk minden tevékenységük ellen……

, hiszen politikájuk célja, bár megegyezik a többi kapitalista politikai erő céljaival – erőfitogtatás, a társadalom megfélemlítése és megtévesztése – ám azoknál brutálisabb, nyíltabb és terrorisztikusabb formában jelenik meg. Az államhatalom ezeket a szervezeteket valószínűleg nem fogja betiltani, ám ez amúgy sem érne semmit, hiszen a fasizmus nem
más, mint a tőkés társadalom működésének egyik formája. Ebből következik, hogy a fasizmus elleni következetes harc nem választható el a tőkés társadalmi rendszer elleni harctól. Minden egyes, a forradalomért tett lépés egyben a fasizmust is visszaszorítja egy lépéssel, és minden következetes antifasiszta lépés egyben forradalmi lépés is – a forradalmi mozgalomról leválasztott antifasizmus azonban nem más, mint csupán egy ideológiai termék a kapitalizmus kínálatában. A fasizmussal nem köthető semmilyen kompromisszum, mert a fasizmus a koncentrált ellenforradalom maga.

Nem lehetnek azonban illúzióink a demokratikus állam antifasizmusával kapcsolatban sem, hiszen az valójában kiegészítője, és nem tagadása a fasizmusnak, nem beszélve arról, hogy a bíróságok, a rendőrség, az önkormányzatok, s még sorolhatánk, tele vannak olyanokkal, akik többé-kevésbé fasiszta nézeteket vallanak. A demokratikus állam és a neonácik közötti esetleges konfliktusok pusztán a különféle tőkés frakciók közötti állandó belviszályok részei, amelyben a valódi antifasizmusnak semmi keresnivalója nincs. Abszurd lenne azokért a rendőrökért kiáltani, akik holnap az állam és a fasizmus valódi ellenségeire, azaz ránk fognak vadászni, de éppily ostobaság lenne, ha jogvédőkként lépnénk fel a neonácik érdekében.

Nem elsősorban azért hozzuk létre antifasiszta szervezetünket, hogy utcai harcokba vigyük tagjainkat, hanem ennél lényegesen nagyobb célt tűzünk magunk elé, az egész társadalom antikapitalizálását, és ebből következően antifasizálását. Mindezekből következően a társadalom forradalmi erőinek lehető legjobb, leghatékonyabb megszervezésére törekszünk, s kollektív, gyakorlati ellenállásra hívunk fel mindenkit!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Becs%C3%BClet_Napja

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s